Franse 'topper' gelijk, Club Brugge doet goede zaken

24 januari 2016, 23:06

De wedstrijd tussen Olympique Lyon en Olympique Marseille was jarenlang hét affiche in de Franse competitie, maar beide clubs zijn inmiddels in de grijze middenmoot van de Ligue 1 verdwenen. Het duel tussen beide vervalen topclubs eindigde vanavond (zondag) in 1-1, waardoor beide teams na 21 speelronden op het magere aantal van 29 punten staan.

Bij Marseille bleef oud-PSV'er Karim Rekik negentig minuten op de bank. Hij zag dat zijn ploeg in de 64ste minuut via Rémy Cabella de leiding nam. De bezoekers leken er met de overwinning vandoor te gaan, maar de thuisploeg kwam in de 79ste minuut langszij. De talentvolle Corentin Tolisso was de maker van de gelijkmaker en bepaalde de eindstand op 1-1. Beide teams staan daardoor op 29 punten, al heeft Marseille een beter doelsaldo. Daardoor staat die club negende en Lyon een plaatsje lager. Een pijnlijke statistiek is overigens dat beide teams samen nog minder punten hebben dan koploper Paris Saint Germain.

In België heeft Club Brugge voor de derde keer op rij gewonnen in de competitie. De uitwedstrijd tegen Waasland-Beveren eindigde vanavond in een 1-2 overwinning voor de nummer twee van de Pro League. Jelle Vossen tekende in de 52ste voor de winnende goal namens Brugge, dat een achterstand van drie punten heeft op koploper AA Gent.