Atlético verstevigt koppositie met ruime overwinning

17 januari 2016, 22:27

Atlético Madrid heeft voor de vierde keer op rij drie punten gepakt in de Spaanse competitie. De ploeg van coach Diego Simeone zegevierde zondag met 0-3 in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Las Palmas en verstevigde daarmee haar koppositie in La Liga.

Filipe Luis bracht Atlético in de zeventiende minuut aan de leiding in het Estadio de Gran Canaria. De Braziliaan joeg de bal hard en overtuigend in het doel. Antoine Griezmann tekende in de 68ste minuut voor de 0-2. De Franse spits werd op het juiste moment weggestuurd door Koke en maakte het oog in oog met Las Palmas-keeper Javi Varas af. In de slotfase was Griezmann eveneens verantwoordelijk voor de 0-3, na opnieuw een mooie steekpass van Koke.

Atlético komt door de winst op 47 punten. Dat zijn er vier meer dan nummer twee Real Madrid, dat eerder op de dag met 5-1 won van Sporting Gijón. FC Barcelona staat derde met 42 punten, maar heeft wel nog twee wedstrijden tegoed. De Catalanen spelen later op de avond thuis tegen Athletic de Bilbao.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen