Real ook in tweede duel onder Zidane op schot

17 januari 2016, 17:55   Bijgewerkt: 17 januari 2016, 18:55

Zinedine Zidane heeft ook zijn tweede wedstrijd als coach van Real Madrid met ruime cijfers gewonnen. De Koninklijke zegevierde zondag in het eigen Estadio Santiago Bernabeu met 5-1 over Sporting Gijón. Real was vorige week bij het debuut van de legendarische Fransman al met 5-0 te sterk voor Deportivo la Coruna.

Real Madrid leidde binnen achttien minuten al met 4-0 tegen Gijón. Gareth Bale opende in de zevende minuut de score. De Welshman kopte raak uit een corner van Toni Kroos. Twee minuten later zorgde Cristiano Ronaldo met een hard schot uit de draai voor de 2-0 en drie minuten daarna trof ook Karim Benzema, het laatste lid van de BBC, doel. De Franse aanvaller scoorde met een halve omhaal na een voorzet van Bale vanaf de rechterflank. Ronaldo werkte in de achttiende minuut de 4-0 tegen de touwen en kort voor de doelwissel tekende ook Benzema voor zijn tweede treffer van de wedstrijd (5-0).

In het tweede bedrijf deed Real Madrid het rustiger aan; de thuisploeg kwam zelfs helemaal niet meer tot scoren. Isma López wist in de 62ste minuut zowaar de eer te redden voor de bezoekers uit Gijón. Hij legde daarmee de eindscore vast op 5-1.

Real Madrid komt door de winst op 43 punten, waarmee het de tweede plaats in La Liga overneemt van FC Barcelona en koploper Atlético Madrid nadert tot één punt. Deze teams komen later op de avond echter nog in actie. Atlético gaat op bezoek bij Las Palmas, Barcelona speelt thuis tegen Athletic de Bilbao.