Messi leidt Barcelona met hattrick langs Granada

9 januari 2016, 17:53

Aan de hand van Lionel Messi heeft FC Barcelona de winnende draad in La Liga weer opgepakt. De Argentijnse stervoetballer was zaterdag in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Granada CF goed voor een hattrick en legde daarmee de basis voor een 4-0 overwinning.

De naam van Messi stond al binnen een kwartier twee keer op het scoreformulier. De Zuid-Amerikaan tikte in de achtste minuut van dichtbij binnen, nadat Arda Turan hem in stelling had gebracht. Messi was zes minuten later ook verantwoordelijk voor de 2-0, ditmaal na voorbereidend werk van Luis Suarez.

Diezelfde Suarez had in de 26ste minuut voor de 3-0 moeten zorgen, maar hij miste voor een leeg doel. Dertien minuten na de pauze tekende Messi wel voor een derde Catalaanse treffer. Hij scoorde in de rebound na een schot tegen de paal van een ploeggenoot. Daarmee voltooide Messi zijn eerste hattrick in ruim tien maanden. Neymar bepaalde in de 83ste minuut op aangeven van Suarez de eindscore op 4-0.

FC Barcelona was afgelopen speelronde op een 0-0 gelijkspel blijven steken in de derby tegen Espanyol. Door de winst op Granada komt de titelverdediger op 42 punten, waarmee het de koppositie overneemt van Atlético Madrid.