Ronaldo helpt matig Real Madrid aan overwinning

Jw
30 december 2015, 17:56   Bijgewerkt: 30 december 2015, 18:30

Real Madrid heeft woensdagmiddag een benauwde zege geboekt op Real Sociedad (3-1). Cristiano Ronaldo was met twee doelpunten en een gemiste strafschop zowel opvallend als onmisbaar voor de Spaanse grootmacht. Door de overwinning heeft Real Madrid in elk geval voor een paar uur de koppositie van de Primera Division in handen.

Zelfs de besten kunnen vanaf elf meter missen. Dat bewees Ronaldo in de 24ste minuut door een strafschop hoog over het doel van Real Sociedad te jagen. Het was geen reden tot paniek bij de Portugese superster, want op slag van rust ging hij opnieuw achter de bal staan. Dit keer was het wel raak (1-0).

De openingstreffer van Ronaldo had Real Madrid weliswaar op voorsprong geholpen, maar het had Real Sociedad daar niet mee afgeschud. Het lichtvoetige talent Bruma maakte kort na de pauze namens de bezoekers de gelijkmaker. De 21-jarige Portugese aanvaller kreeg de bal voor zijn voeten en kreeg Santiago Bernabeu stil met een prachtig diagonaal schot over doelman Keylor Navas (1-1).

Het gemopper kon beginnen in Madrid, waar het kritische publiek hun ploeg een bijzonder gezapige tweede helft zag spelen. Het was daarom maar goed voor de Spaanse titelkandidaat dat Ronaldo zijn individuele klasse benutte. De alleskunner nam in de 67ste minuut de bal vanuit een hoekschop in één keer op zijn linkerschoen en schoot raak (2-1). Met het hoogstandje hielp hij De Koninklijke over een dood punt in de wedstrijd.

Real Madrid zakte vervolgens ver in en gaf Real Sociedad de ruimte om terug te komen in de wedstrijd. Een tweede gelijkmaker bleef echter uit en de thuisploeg gooide het duel vier minuten voor tijd op slot. Ronaldo speelde Gareth Bale aan, die op zijn beurt de vrijstaande Lucas Vazquez bediende. De 24-jarige aanvaller nam de bal kundig aan en hielp de hoop bij Sociedad definitief om zeep (3-1).

Later vanavond komen FC Barcelona en Atlético Madrid nog in actie. De twee concurrenten van Real Madrid, die op dit moment evenveel punten hebben, kunnen dan weer de koppositie overnemen.