Schalke 04 wint weer eens, Huntelaar trefzeker

5 december 2015, 00:00

Mede door een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 weer eens gewonnen in de Bundesliga. De formatie uit Gelsenkirchen zegevierde vrijdag voor eigen publiek met 3-1 over Hannover 96. Schalke 04 had in de laatste vijf competitieduels slechts twee punten gepakt.

Huntelaar kwam in de 73ste minuut op het scoreformulier. De Nederlandse aanvaller scoorde, geheel ongedekt, met rechts na een voorzet van Max Meyer vanaf de linkerflank. Huntelaar werd vier minuten na zijn treffer naar de kant gehaald. De goal van de Oranje-international was de 2-0 voor Schalke 04; Johannes Geis had in de 51ste minuut uit een penalty de score geopend. Allan Saint-Maximin bracht in de 81ste minuut namens Hannover 96 de spanning terug, maar Franco Di Santo zette slechts een minuut later de marge weer op twee voor Schalke 04. De Nederlander Charlison Benschop mocht al in de zeventiende minuut invallen bij Hannover 96.

Schalke 04 komt door de winst op 24 punten en klimt daarmee naar de vierde plaats in de Duitse competitie, maar de concurrentie komt later deze speelronde nog in actie. Hannover 96 staat met veertien punten op de veertiende plek.