Paris Saint Germain blijft ook tegen Troyes ongeslagen

28 november 2015, 19:44

Paris Saint Germain blijft de Franse competitie domineren. De titelverdediger is ook in de vijftiende speelronde ongeslagen gebleven, in het eigen Parc des Princes werd zaterdag met 4-1 gewonnen van hekkensluiter Troyes.

Na een fraaie assist van Angel Di Maria volleerde Edinson Cavani in de twintigste minuut de 1-0 op het scorebord voor Paris Saint Germain. Zlatan Ibrahimovic was in de 58ste minuut uit een strafschop verantwoordelijk voor een verdubbeling van de marge. Door een fenomenale volley van Layvin Kurzawa van buiten het penaltygebied werd het in de 67ste minuut 3-0, Jean Augustin tekende zeventien minuten later met een afstandsschot voor de 4-0. Thomas Ayasse redde in de extra tijd de eer voor Troyes (4-1).

Met 41 punten uit vijftien wedstrijden gaat Paris Saint Germain soeverein aan kop in de Ligue 1. De voorsprong op nummers twee Olympique Lyon en Caen bedraagt maar liefst zestien punten. Caen gaat zondag nog wel op visite bij Bordeaux, Lyon verloor vrijdag op eigen veld met 2-4 van Montpellier.

Gregory van der Wiel had een basisplaats bij Paris Saint Germain en speelde de volledige wedstrijd.