Lyon pijnlijk onderuit, Standard Luik wint knap in België

27 november 2015, 22:37

Olympique Lyon is de aansluiting met koploper Paris Saint Germain helemaal kwijtgeraakt in de Franse competitie. De ploeg van Hubert Fournier ging vanavond (vrijdag) op eigen terrein met 2-4 ten onder tegen middenmoter Montpellier. De achterstand van Lyon op PSG, dat ook nog een duel te goed heeft, bedraagt maar liefst dertien punten.

Lyon keek al na elf minuten tegen een 0-2 achterstand aan en kwam die dreun niet meer te boven. Topschutter Alexandre Lacazette scoorde na een kwartier nog wel de aansluitingstreffer, maar toen Montpellier kort na de rust de 1-3 maakte was het duel beslist. Lyon kan later dit weekend nog gepasseerd worden door Caen, dat bij een zege de nieuwe nummer twee van de Ligue 1 is.

In België eindigde Standard Luik de wedstrijd tegen Zulte-Waregem met negen man, maar het stapte wel als winnaar van het veld in de uitwedstrijd. De bezoekers wonnen met 2-3 van de nummer vijf van de Belgische competitie. Luik staat ondanks de zege nog wel op de teleurstellende negende positie.  ?