VfL Wolfsburg tankt vertrouwen en maakt er zes

21 november 2015, 17:24   Bijgewerkt: 21 november 2015, 17:36

VfL Wolfsburg heeft in de dertiende speelronde van de Bundesliga een monsterscore genoteerd. De Champions League-deelnemer trakteerde het dit seizoen teleurstellende Werder Bremen op een 6-0 nederlaag. Basisklant Bas Dost nam één treffer voor zijn rekening. FC Augsburg boekte ook een ruime zege, de hekkensluiter won met 0-4 bij concurrent VfB Stuttgart.

Wolfsburg tankt door de zege vertrouwen en nadert Borussia Dortmund, dat vrijdag verloor, op vijf punten. Het zag er vanmiddag lange tijd niet naar uit dat Werder Bremen zo'n gigantisch pak slaag zou krijgen bij Wolfsburg. De ruststand was namelijk slechts 2-0, de goals in de eerste helft kwamen van Gálvez (eigen goal) en Max Kruse. Pas na rust ging Wolfsburg los en voerde het de score op naar 6-0. Vierinha, Josuha Guilavogui, Dost en Kruse waren allemaal trefzeker in het tweede bedrijf. Woensdag speelt Wolfsburg in de Champions League tegen CSKA Moskou.

Een ongekende weelde vanmiddag voor FC Augsburg. De ploeg pakte slechts zes punten uit de eerste twaalf duels, maar de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart bleek het juiste medicijn voor de zwalkende ploeg. Die Schwaben werden met 0-4 verslagen, waardoor Augsburg de concurrent op één punt genaderd is. De treffers werden gemaakt door Alexander Esswein, Timo Baumgartl, Jan-Ingwer Carlsen-Bracker en Koo. Bij Augsburg begon Paul Verhaegh in de basis. Door de zege is Augsburg niet meer hekkensluiter in de Bundesliga, die 'eer' is nu weggelegd voor het 1899 Hoffenheim van Huub Stevens. Die ploeg heeft nog wel een duel tegoed. 

Borussia Mönchengladbach blijft in het spoor van nummer drie Wolfsburg. Het won vanmiddag op eigen terrein met 2-1 van Hannover 96, dat net boven de rode streep blijft staan. Gladbach staat vierde, met twee punten achterstand op Wolfsburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen