Stevens pakt punt met Hoffenheim, Dortmund wint

31 oktober 2015, 17:24   Bijgewerkt: 31 oktober 2015, 17:46

Huub Stevens heeft een punt overgehouden aan zijn debuut als coach van 1899 Hoffenheim. De Nederlander speelde met zijn nieuwe werkgever met 0-0 gelijk bij 1. FC Köln en kent daardoor absoluut geen slechte start bij de in verval geraakte club. Borussia Dortmund staat sinds vanmiddag steviger tweede, omdat het met 1-3 won bij Werder Bremen en Schalke 04 punten morste tegen FC Ingolstadt 04: 1-1.

Hoffenheim was de afgelopen jaren een stabiele middenmoter in de Bundesliga, maar dit seizoen presteerde de ploeg ondermaats. Na tien speelronden stond de ploeg voorlaatste, met met slechts zes punten. Dat koste coach Markus Gisdol de kop en deze week werd Huub Stevens gepresenteerd als opvolger. De coach die gespecialiseerd is in het uit het slop trekken van een Bundesliga-club is met een remise niet slecht begonnen aan zijn herstelwerkzaamheden bij Hoffenheim. Tegen 1. FC Köln, dat negende staat, heeft Stevens dus het eerste punt behaald. Hoogstaand was het allemaal niet, maar daar zal de Nederlandse trainer momenteel maling aan hebben.

Het gat met nummer drie Schalke bedraagt nu zes punten. De ploeg uit Gelsenkirchen bleef tegen FC Ingolstadt 04 steken op een 1-1 gelijkspel. Daar mocht het eigenlijk nog blij mee zijn, aangezien de promovendus lange tijd op 0-1 stond in de Veltins Arena. Tobias Levels bracht Ingolstadt, dat dit seizoen uitstekend presteert op het hoogste niveau, na veertig minuten op voorsprong. Die treffer leek de winnende treffer te worden, maar toptalent Leroy Sané schonk de thuisclub in de 77ste minuut toch nog een punt: 1-1.

De trein van Borussia Mönchengladbach blijft maar doordenderen in de Bundesliga. Sinds de aanstelling van André Schubert loopt alles op rolletjes en ook vandaag werd er gewonnen. De club vloerde Hertha BSC met 1-4 en boekte zodoende de zevende zege op rij. De goals werden gemaakt door Oscar Wendt, Raffael, Granit Xhaka (penalty) en Baumjohann.

De herstelde Paul Verhaegh stond op het scoreformulier bij FC Augsburg tegen FSV Mainz 05. De Nederlander benutte een strafschop. Augsburg won de thuiswedstrijd echter niet, het werd 3-3 na een spectaculaire wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen