AA Gent-trainer: "In Nederland zou zoiets niet kunnen"

Ger
27 oktober 2015, 09:04

Trainer Hein Vanhaezebrouck van AA Gent begrijpt niets van de gang van zaken bij Lokeren. Beide clubs treffen elkaar deze speelronde in de Jupiler Pro League. Lokeren zette in aanloop naar het duel Bob Peeters op straat. In de persoon van Georges Leekens stond er direct al een nieuwe coach klaar.

"Ik wil er niet te veel over zeggen, want het is eigenlijk mijn zaak niet. Maar in Nederland zou zoiets niet mogelijk zijn", aldus Vanhaezebrouck tegen Sporza. "Daar bestaat een overeenkomst tussen de vereniging van coaches en de clubs: geen enkele trainer gaat aan de slag zo lang het ontslag van zijn voorganger niet wettelijk geregeld is. Hier krijg je een telefoontje in de bus dat je niet meer moet komen, omdat er al iemand anders op je plek zit."

"Voor mij hadden ze gerust nog een weekje mogen wachten. Er zijn altijd spelers die zich willen laten zien aan hun nieuwe baas", beseft Vanhaezebrouck. "Het is dus een gevaarlijk moment om naar Lokeren te trekken, al is de kans sowieso vrij groot dat je in onze competitie zoiets tijdens het seizoen eens meemaakt."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen