Robben luistert rentree bij winnend Bayern op met treffer

24 oktober 2015, 17:22   Bijgewerkt: 24 oktober 2015, 19:41

Tien wedstrijden, tien zeges. Het zijn de geweldige cijfers in het nog prille Bundesliga-seizoen van Bayern München. Vandaag (zaterdag) werd nummer acht 1. FC Köln met speels gemak met 4-0 opzij gezet. De eerste treffer van de middag werd gemaakt door Arjen Robben, die volledig hersteld is van blessureleed en in de basis begon. Het was voor Bayern de 1000ste Bundesliga-zege in de clubgeschiedenis.

Robben speelde eind augustus zijn laatste duel voor Bayern en kampte daarna met een liesblessure. Tegen Köln maakte de 31-jarige buitenspeler na een afwezigheid van 56 dagen weer speelminuten voor de Duitse club. Robben speelde tegen Köln 'op tien' en week af en toe uit naar de rechterflank. Na 35 minuten had de Nederlander zijn doelpunt al te pakken, hij deed dat door attent te reageren. Robben kreeg de bal voor zijn voeten, liep de keeper voorbij en schoof de bal in de verre hoek: 1-0.

VfL Wolfsburg heeft drie dagen na de zege op PSV in de Champions League wederom een zege geboekt. Promovendus SV Darmstadt 98 werd op eigen veld op een 0-1 nederlaag getrakteerd. Ondanks dat de bezoekers veel balbezit hadden en de nodige kansen kregen, duurde het lang tot de 0-1 viel. Pas in de 78ste minuut bracht invaller Daniel Caligiuri de 0-1 op de borden. Hij kroonde zich daarmee tot matchwinner. Bij de bezoekers deed Bas Dost overigens de hele wedstrijd mee.

Wie het scoreverloop van Bayer Leverkusen tegen VfB Stuttgart heeft gevolgd, viel vanmiddag van de ene verbazing in de andere. Stuttgart bivakkeert in de onderste regionen van de competitie en stond bij Leverkusen door goals in de 50ste en 54ste minuut comfortabel met 0-2 voor. Leverkusen kwam drie minuten daarna al terug tot 1-2, maar de bezoekers tilden drie minuten daarna de marge alweer naar 1-3. Zodoende vielen er in tien minuten tijd maar liefst vier goals in de BayArena. Daarmee was de koek nog niet op. Sebastian Boenisch scoorde twintig minuten voor tijd de 2-3, waarna Leverkusen door goals van Javier Hernández en Admir Mehmedi alsnog aan het langste eind trok.

Werder Bremen beleeft tot nu toe een troosteloos seizoen, maar de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 bleek het beste medicijn voor de matige seizoensstart van de ploeg. Bij rust stond de laagvlieger al met 0-3 voor, door goals van Anthony Ujah (2) en Fin Bartels. In blessuretijd redde Mainz via Yoshinori Muto nog wel de eer, maar dat deed uiteraard niets af aan de knappe zege van Werder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen