Groep H: Italië dankt Pellé, Kroatië gaat Noren voorbij

Ger
13 oktober 2015, 22:50   Bijgewerkt: 14 oktober 2015, 00:41

Italië heeft de topper in de laatste kwalificatieronde met 2-1 gewonnen van Noorwegen. Oud-Feyenoorder Graziano Pellè werd matchwinner. Door de driepunter voor eigen publiek mag de equipe van keuzeheer Antonio Conte als groepswinnaar naar het EK.

Voor Noorwegen heeft het verlies grote gevolgen. De Scandinaviërs zagen Kroatië, dat Malta versloeg (0-1), de tweede plaats in de poule overnemen. In het duel met Italië kwamen de Noren via Alexander Tettey halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong. De thuisploeg boog de achterstand na de hervatting om in een zege. Alessandro Florenzi zorgde in de 73ste minuut voor de gelijkmaker, waarna Pellè de eindstand in Rome op 2-1 bepaalde.

Kroatië profiteerde en plaatste zich in de spannende laatste speelronde in groep H rechtstreeks voor het evenement in Frankrijk. De Kroaten wonnen bij Malta met 0-1 dankzij een doelpunt van Ivan Perisic. Italië was al zeker van een EK-ticket en eindigt als eerste in de poule, Kroatië werd tweede. Noorwegen is als derde dus veroordeeld tot de play-offs.