Groep E: 100% voor Engeland, Slovenië naar play-offs

12 oktober 2015, 23:19

Engeland heeft in Groep E van het kwalificatietoernooi voor het EK 2016 een ongelofelijke prestatie neergezet. De formatie van bondscoach Roy Hodgson heeft het voor elkaar gekregen om in alle tien wedstrijden zonder puntenverlies te blijven. Op bezoek bij Litouwen werd maandagavond de laatste zege (0-3) geboekt in de poule, waar Zwitserland al zeker was van EK-deelname en Slovenië de play-offs in zal gaan.

Het was een mooie feestavond voor Engeland, dat haar honderdste wedstrijd speelde in de EK-voorronde. The Three Lions wisten met speels gemak in Litouwen te winnen en hebben daardoor de volle dertig punten behaald in hun tien wedstrijden. Deze perfecte reeks is een ongekende prestatie, die twee landen in het verleden al eens wisten te leveren. Tsjechië bleef in 2000 foutloos, het lukte Duitsland in 2012.

Engeland had geen kind aan Litouwen, waar Vykintas Slivka (FC Den Bosch) en Vytautas Andriuskivicius (SC Cambuur) in de basis begonnen. Everton-middenvelder Ross Barkley tekende na een klein half uur spelen met een van richting veranderde knal voor de 0-1. Harry Kane, die al meerdere keren gevaarlijk was, zorgde in de 35ste minuut voor een verdubbeling van de marge. Hij was met links succesvol in de korte hoek. Alex Oxlade-Chamberlain bepaalde de eindstand in de tweede helft op 0-3.

Zwitserland had zich afgelopen vrijdag dankzij een 7-0 zege op San Marino al geplaatst voor het EK en bleef in haar laatste duel, de uitwedstrijd tegen Estland, bijna steken op een doelpuntloos gelijkspel. Door een zeer laat eigen doelpunt van Eredivisie-bekende Ragnar Klavan werd het echter nog 0-1. Estland greep daardoor definitief naast de play-offs om een EK-ticket. Slovenië heeft zich daar wel voor geplaatst. De Slovenen wonnen door treffers van Bostjan Cesar (assist van ex-Groninger Andraz Kirm) en invaller Nejc Pecnik met 0-2 bij het nietige San Marino.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen