Atteveld adviseert Oranje: "Oppassen voor counter"

8 oktober 2015, 10:05

Raymond Atteveld is werkzaam als trainer/consultant van FC Kairat Almaty en werkt zodoende in het land waar Nederland komende zaterdag een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd speelt. De 49-jarige oefenmeester is door bondscoach Danny Blind uitgenodigd om een kopje koffie te drinken en informatie over Kazachstan te delen. "Geen overbodige luxe, want in de selectie van Kazachstan zitten vier jongens van ons", aldus Atteveld.

"Ik train de oudste jeugd", zegt Atteveld in De Telegraaf over zijn functie bij Kairat Almaty. Hij voelt zich goed in Kazachstan. "Als je de trainerscursus volgt, denk je niet: ik wil ooit coach in Kazachstan worden. Maar dit kwam zo op mijn pad. Het project dat ik met Gert Aandewiel in Armenië deed, stopte, waarna ik in contact kwam met Patrick van Leeuwen, die hoofdopleidingen was bij Shakhtar Donetsk. Hij ging aan de slag in Kazachstan als technisch directeur en wilde mij er graag bij hebben als coach van de trainers én de jeugdspelers. Het runnen van de club was een mooie uitdaging en het gaat eigenlijk heel goed", stelt de oud-speler van onder meer Haarlem, Everton, Vitesse, Roda JC, FC Groningen en ADO Den Haag.

Atteveld vindt dat Oranje een koud kunstje moet hebben in Kazachstan. "Als de nummer 14 van de FIFA-ranking niet wint van de nummer 142 moet die zich rot schamen", aldus de trainer. "Wanneer Nederland inspeelt op het statische centrum van de verdediging en het baltempo hoog houdt, komt het goed. Al is ook de restverdediging van cruciaal belang", zegt Atteveld, die Oranje wel waarschuwt. "Nederland moet oppassen voor de counter, want Kazachstan zal het compact willen maken en heeft voorin aan de zijkanten een aantal snelle. Fysiek zijn de spelers heel sterk, waardoor de spelhervattingen ook heel gevaarlijk zijn. Dat hebben we bij de 0-1 in Amsterdam wel kunnen zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen