Spelersbus Servië met stenen bekogeld in Albanië

8 oktober 2015, 08:19

De gemoederen tussen Servië en Albanië lijken tijdens hun onderlinge duel in de EK-kwalificatiereeks weer behoorlijk op te lopen. Toen de spelersbus van de nationale ploeg van Servië woensdagavond in de Albanese hoofdstad Tirana aankwam, werd deze door een menigte opgewacht en vervolgens bekogeld met stenen. Ten minste twee stenen raakten de bus. Er ging een ruit kapot, maar er vielen geen gewonden.

De relatie tussen Servië en Albanië, sinds 2008 een onafhankelijke republiek, is wegens de situatie in Kosovo gevoelig. Dat kwam vorig jaar in Servië op bizarre wijze naar voren. Bij het EK-kwalificatieduel in Belgrado landde er een drone met een provocerende Albanese vlag op het veld en dat was voor een aantal Servische fans reden genoeg om het veld te bestormen en de spelers van Albanië aan te vallen. De verantwoordelijke werd woensdag aangehouden, na het plaatsen van een foto van een kaartje voor het duel op Facebook. In zijn huis werden 36 wedstrijdtickets en een pistool aangetroffen.

Er verzamelen zich 1.800 politieagenten voor het duel onder hoogspanning, dat komende donderdag gespeeld wordt. De supporters van Servië zijn niet welkom voor de wedstrijd in Tirana. Albanië kan zich nog plaatsen voor het EK, de Serviërs zijn al uitgeschakeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen