Lewandowski weer trefzeker, goal Dost volstaat niet

26 september 2015, 17:33

Robert Lewandowski heeft enkele dagen na zijn vijfklapper weer van zich doen spreken in de Bundesliga. De Poolse spits heeft Bayern München met twee treffers aan de zevende competitiezege op rij geholpen. De regerend kampioen was vanmiddag (zaterdag) met 0-3 te sterk voor FSV Mainz 05. Ondertussen morste VfL Wolfsburg, ondanks een goal van Bas Dost, punten tegen Hannover 96: 1-1.

Dinsdag liet Lewandowski al aan de mondiale voetbalwereld zien waartoe hij in staat is. Tegen VfL Wolfsburg scoorde de Pool in negen minuten liefst vijf keer en daarmee hielp de invaller de regerend kampioen aan een 5-1 zege op de concurrent. Vandaag (zaterdag) liet Guardiola de spits vanzelfsprekend wel in de basis starten, in de wedstrijd tegen middenmoter FSV Mainz 05. Daar zou de coach geen spijt van krijgen, want in de uitwedstrijd scoorde de aanvaller twee keer.

Zijn eerste maakte de Pool in de 51ste minuut en hij bracht zijn werkgever daarmee aan de leiding. De treffer was voor hem bijzonder, want het was zijn honderdste Bundesliga-doelpunt in zijn loopbaan. Iets meer dan tien minuten later zorgde Lewandowski er ook voor dat de 0-2 op de borden kwam. Daar was vooral Thomas Müller blij mee, want hij had in de eerste helft nog een strafschop over het vijandelijke doel gejaagd. In de 68ste minuut bepaalde Kingsley Coman, die in de basis begon, de eindstand op 0-3. Mainz raakte daarna nog wel de lat, maar kon niet voorkomen dat Bayern ook haar zevende competitiewedstrijden gewonnen heeft.

Borussia Mönchengladbach begon dramatisch aan het nieuwe seizoen, de nummer drie van vorig jaar verloor de eerste vijf wedstrijden. De club heeft de rug enigszins gerecht, want na de midweekse zege heeft de club wederom gewonnen. Op visite bij VfB Stuttgart zegevierde Gladbach vanmiddag met 1-3.

FC Augsburg was vorig seizoen één van de verrassing in de Bundesliga en haalde zelfs Europees voetbal. Momenteel wil het echter nog niet vlotten bij de club van Paul Verhaegh. In eigen huis werd er vanmiddag met 1-3 verloren van 1899 Hoffenheim, dat voor vandaag slechts twee punten had. Kevin Volland was de grote man voor de bezoekers. De spits scoorde voor het eerst sinds februari 2013 twee keer in één wedstrijd.