Weer dreun voor Advocaat, Bacuna klopt Kieftenbeld

22 september 2015, 23:11

Dick Advocaat heeft de nare smaak van de tegenvallende resultaten in de competitie niet kunnen wegspoelen met bekersucces. Sunderland, de equipe van de Haagse manager, verloor dinsdag in de derde ronde (laatste 32) van de League Cup kansloos van Manchester City: 1-4.

Advocaat maakte Sunderland dit seizoen al meermaals het verwijt dat het te slap begon aan een wedstrijd. Dat zal in zijn nabeschouwing op de ontmoeting met Manchester City niet anders zijn, de Premier League-koploper stond binnen 36 minuten al met 0-4 voor in het Stadium of Light. Sergio Agüero opende in de negende minuut vanaf elf meter de score namens Manchester City. Daarna kwamen ook Kevin De Bruyne, Vito Mannone (eigen goal) en Raheem Sterling op het scoreformulier. Oud-PSV'er Ola Toivonen redde in de slotfase de eer voor Sunderland, waar Patrick van Aanholt en Jeremain Lens een basisplaats hadden gekregen van Advocaat.

Aston Villa schaarde zich ook bij de laatste zestien. The Villans wonnen voor eigen publiek de derby tegen Birmingham City, dat uitkomt op het tweede profniveau van Engeland, met 1-0. Rudy Gestede nam in de 62ste minuut het enige en beslissende doelpunt voor zijn rekening namens Aston Villa. Bij de thuisploeg had Leandro Bacuna een basisplek, bij Birmingham City gold hetzelfde voor Maikel Kieftenbeld. De twee Nederlanders speelden in het verleden nog samen bij FC Groningen.

Met Erik Pieters en Ibrahim Afellay, terug van een schorsing, in de basis en Marco van Ginkel op de bank bekerde Stoke City ten koste van Fulham naar de achtste finales. Peter Crouch was met een treffer in de 33ste minuut de matchwinner op Craven Cottage: 0-1.

Swansea City liet zich verrassen door tweedeklasser Hull City (1-0). Everton kwam op visite bij Reading FC ook op achterstand. Op aangeven van Ola John zette Nick Blackman Reading in de 36ste minuut op 1-0, maar Everton stelde na de pauze via Ross Barkley en Deulofeu orde op zaken: 1-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen