PSV beleeft droomstart met zwart randje tegen ManU

15 september 2015, 22:41

Na 6,5 jaar afwezigheid is PSV terug in de Champions League en dat vierde de club dinsdag op de mooist denkbare wijze. In een kolkend Philips Stadion werd het grote Manchester United, de ploeg van manager Louis van Gaal, met 2-1 verslagen. Een prachtig resultaat, maar een zware blessure van United-verdediger Luke Shaw wierp een schaduw over de wedstrijd. Hij brak zijn been na een verschrikkelijke tackle van PSV'er Hector Moreno, die onbestraft bleef.

Een kwartier was de wedstrijd tussen PSV en Manchester United bezig toen het even helemaal stil werd in het sfeervolle Philips Stadion. Ergens in het Eindhovense strafschopgebied lag Luke Shaw en al snel werd duidelijk dat de verdediger van Manchester United er heel slecht aan toe was. De linksback werd in een rush richting de goal gestuit door Héctor Moreno en de Mexicaan keek daarbij niet op een Engels ledemaat meer of minder. Hij ging met twee benen zo wild door op Shaw, dat het been van de verdediger als een luciferstokje brak. Roerloos bleef hij liggen.

De andere Mexicaan in de formatie van PSV, Andrés Guardado, stond na rust aan de basis van zelfs een tweede doelpunt voor de thuisploeg. Hij stuurde Lestienne met een heerlijke pass weg, waarna de Belg een geweldige voorzet op Luciano Narsingh in petto had. De rechtsbuiten van PSV kon de bal bij de tweede paal inkoppen en zette het Philips Stadion daarmee op zijn kop.

Het bleek de winnende goal, want Manchester United slaagde er in het restant van het duel niet meer in om het Eindhovense feestje te bederven. De beste kans op de 2-2 was voor Juan Mata, maar hij liet de bal op aangeven van Bastian Schweinsteiger kinderlijk van zijn voet rollen. Aan de andere kant was Luuk de Jong nog dicht bij de 3-1, maar zijn schot ging over.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen