Meer buitenlanders dan Belgen in Belgische competitie

11 september 2015, 10:06

De nationale competitie van België, de Jupiler Pro League, telt dit seizoen meer buitenlandse dan Belgische spelers. Dat concludeert Sporza na bestudering van alle selecties nu de transfermarkt gesloten is. Slechts 219 van de 441 spelers hebben een Belgisch paspoort, wat neerkomt op 49,7 procent.

Vorig seizoen vormden de Belgen nog net een meerderheid in de eigen competitie, 51,33 procent van de spelers kwam toen uit eigen land. Dit jaar is Oostende, de verrassende koploper, de club met de meeste buitenlandse spelers in de selectie: twintig van de 29. De Kustboys hebben negen Afrikanen, zeven Fransen, twee Kroaten, een Braziliaan en een Tsjech in de A-selectie. Met twintig Belgen in een dertigkoppige selectie is KV Mechelen de meest 'Belgische' club op het hoogste niveau. Ook Westerlo, Club Brugge, OH Leuven, Zulte Waregem, Standard Luik, Waasland-Beveren en Racing Genk hebben net iets meer Belgen dan buitenlanders.

Verreweg de meeste (52) buitenlandse spelers in België zijn afkomstig uit buurland Frankrijk, gevolg door Servië (vijftien). Met acht spelers in de Pro League staat Nederland op een derde plek van dit lijstje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen