Gastheer Frankrijk wint in oefenduel van Servië

Jw
7 september 2015, 23:26

Omdat Frankrijk het komende EK organiseert, hoeft het land geen kwalificatiewedstrijden af te werken. De gastheer kan dan ook in alle rust toewerken naar volgend jaar. Om toch scherp te blijven, werkten Les Bleus maandag een oefenwedstrijd af tegen Servië. Dankzij twee doelpunten van Blaise Matuidi, waarvan één wereldse, won Frankrijk met 2-1.

Frankrijk kwam de zege toe. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps kwam na negen minuten al op voorsprong. Matuidi knikte een puike voorzet van Bacary Sagna tegen de touwen (1-0). Niet veel later tekende de middenvelder van Paris Saint Germain ook aan voor de tweede. Servië probeerde een hoekschop uit te verdedigen, maar Matuidi kreeg de bal voor de voeten. De linkspoot aarzelde niet en schoot de bal zowat door het net heen: 2-0.

Vlak voor de rust verslapte de aandacht bij de Fransen en bereidde oud-FC Twente aanvaller Dusan Tadic een treffer voor. Zijn voorzet werd op doel geschoten door Lazar Markovic, maar die zag dat Aleksandar Mitrovic er nog aan zat: 2-1. Anthony Martial, de miljoenenaanwinst van Manchester United, maakte in het laatste kwartier zijn debuut voor de Franse nationale ploeg.

Servië komt wel uit in de EK-kwalificatiereeks, maar had vandaag geen wedstrijd op het programma staan door een oneven aantal in Groep I. Overigens zijn de Serven, die eerder nog onder de hoede stonden van Dick Advocaat, al lang en breed uitgeschakeld in de race om een ticket naar Frankrijk.