Groep B: Wales verzuimt klus af te maken, België wint

6 september 2015, 21:52   Bijgewerkt: 6 september 2015, 22:46

Het schitterende stadion van Cardiff kolkte van verwachting en was klaar voor een feest, maar dat kwam er zondag niet. Wales had aan een overwinning op Israël genoeg om een EK-ticket te veroveren, maar kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Door de puntendeling moet Wales nog minimaal een maand wachten voordat het zich officieel EK-deelnemer mag noemen. Het blijft koploper in de groep, de voorsprong op nummer drie Israël bedraagt vijf punten. Een comfortabele marge met nog twee duels te spelen en dus kan je zeggen dat Wales met één been in Frankrijk staat, maar zekerheid is er nog niet.

België zette zondagavond een volgende stap richting het Europees kampioenschap. Op bezoek bij Cyprus speelde de kwartfinalist van het afgelopen WK een draak van een wedstrijd, maar het won wel. Na een prima actie van Dries Mertens maakte Eden Hazard in de 85ste minuut het enige doelpunt van het duel.

Door de zege staat België op zeventien punten en daarmee staat het vier punten los van Israël. De Belgen kunnen EK-deelname in de volgende wedstrijd, uit bij Andorra, veiligstellen. Bosnië-Herzegovina hield zijn kansen op een plek in de play-offs levend door met 3-0 te winnen van datzelfde Andorra. Bosnië, de volgende tegenstander van koploper Wales, heeft na acht duels twee punten minder dan nummer drie Israël.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen