Groep H: Noorwegen slaat slag, Italië wint moeizaam

6 september 2015, 19:55   Bijgewerkt: 7 september 2015, 07:45

Het Europees kampioenschap begint te lonken voor Noorwegen. Voor eigen publiek rekende het land zondag af met Kroatië, een directe concurrent in Groep H. Door de 2-0 zege zijn de Noren Kroatië gepasseerd in de poule. Koploper Italië deed goede zaken door Bulgarije met 1-0 te verslaan.

Jo Inge Berget, de spits van Malmö FF, was de grote man bij Noorwegen tegen Kroatië. Hij scoorde twee keer, waarvan één keer op aangeven van AZ-middenvelder Markus Henriksen. Martin Odegaard, het toptalent van Real Madrid, bleef negentig minuten op de bank. Noorwegen nam met de zege revanche voor de 5-1 nederlaag die het eerder deze cyclus leed tegen Kroatië. Het heeft nu zestien punten, één meer dan Kroatië. Noorwegen speelt deze EK-kwalificatiereeks nog thuis tegen Malta en uit tegen Italië. Zeker is nu dat het naar het eindtoernooi mag als het beide duels weet te winnen. Kroatië moet nog tegen Bulgarije (thuis) en Malta (uit).

Noorwegen en Kroatië zijn na zondag de nummers twee en drie van de groep. Plek één wordt bezet door Italië, dat op eigen veld nipt won van Bulgarije. Daniele de Rossi maakte vroeg in de wedstrijd uit een strafschop het enige doelpunt, diezelfde De Rossi werd na de pauze wegens natrappen van het veld gestuurd. Ook de Bulgaar Ilian Micanski moest inrukken, met tien tegen tien veranderde niets meer aan de stand. Bulgarije is door de nederlaag kansloos voor een plek op het EK, Italië ligt op koers voor rechtstreekse plaatsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen