Groep F: Noord-Ierland stijgt naar eerste plaats

Ger
4 september 2015, 22:55   Bijgewerkt: 4 september 2015, 23:13

Noord-Ierland heeft verrassend de leiding gegrepen in poule F van de EK-kwalificatie. Een 1-3 overwinning op bezoek bij de Faeroër Eilanden volstond om Roemenië de eerste plaats te ontfutselen. De Noord-Ieren hebben nu een punt voorsprong en komen steeds dichterbij de eerste deelname ooit aan een EK.

Roemenië gaf de koppositie uit handen door bij Hongarije op een doelpunloze remise te blijven steken. Het was een pikant duel gezien de historie van beide landen. Ruim een miljoen etnische Hongaren wonen tegenwoordig in Roemenië, met name in de regio Transsylvanië. Nog altijd zijn er veel Hongaren die vinden dat het westen van Roemenië eigenlijk aan Hongarije toebehoort.

Noord-Ierland maakte gebruik van de puntendeling door bij de Faeroër Eilanden met 1-3 te winnen. Gareth McAuley zette de bezoekers op voorsprong. Nog voor rust bracht Jóan Símun Edmundsson het thuisland langszij. De doelpuntenmaker incasseerde na de pauze echter zijn tweede gele kaart van het duel. Noord-Ierland greep daarna de winst dankzij goals van McAuley en Kyle Lafferty.

Griekenland wist ook in de thuiswedstrijd tegen Finland niet de eerste zege te boeken in de kwalificatie voor het toernooi in Frankrijk. De Europees kampioen van 2004 ging onderuit door een goal van invaller Joel Pohjanpalo diep in de tweede helft. Finland heeft nog een kleine kans om de poule op de derde plaats af te sluiten. De Grieken blijven met slechts twee punten hekkensluiter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen