Huntelaar, Dost en Castaignos trefzeker in DFB Pokal

Ger
8 augustus 2015, 17:40

Klaas-Jan Huntelaar heeft zeer weinig tijd nodig gehad om zijn eerste officiële doelpunt van het nieuwe seizoen te maken. De Nederlandse aanvalsleider van Schalke 04 scoorde al in de derde minuut tegen MSV Duisburg. De ploeg uit Gelsenkirchen won het duel in de eerste ronde van de DFB Pokal uiteindelijk met ruime cijfers: 0-5.

Huntelaar opende de score op aangeven van Eric Maxim Choupo-Moting. Na een half uur moest Duisburg, dat afgelopen seizoen promotie afdwong naar de Tweede Bundesliga, ook nog eens met tien man verder. Branimir Bajic incasseerde binnen vijf minuten twee gele kaarten, en dus rood. Schalke profiteerde door in de eerste helft nog twee keer toe te slaan. Matija Nastasic en Johannes Geis tilden de score naar 0-3. Na de hervatting legden Franco di Santo en Leon Goretzka de eindstand vast.

Bas Dost droeg zijn steentje bij aan de 1-4 zege van VfL Wolfsburg in de openingsronde van de DFB Pokal. De spits nam tegen SV Stuttgarter Kickers, uitkomend op het derde profniveau, de 0-2 voor zijn rekening. Max Kruse speelde echter de hoofdrol. De Duitser opende de score en verzorgde de assists bij het doelpunt van Dost én de 0-3 van Kevin De Bruyne. In de 79ste minuut schonk Lhadji Badiane de thuisploeg een eretreffer, waarna Nicklas Bendtner namens Wolfsburg voor het slotakkoord zorgde.

Luc Castaignos was tegen Bremer SV de eerste doelpuntenmaker na ruim een half uur spelen. Vervolgens liep Eintracht Frankfurt uit naar een 0-3 zege. Jules Reimerink trof ook doel in het Duitse bekertoernooi. De aanvaller zorgde een kwartier voor tijd voor een verrassing door Viktoria Köln langs Union Berlin te schieten: 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen