Charleroi krijgt boete en moet stadion deels sluiten

29 juli 2015, 19:10

De UEFA heeft Charleroi een boete van 28.000 euro opgelegd als gevolg van de ongeregeldheden tijdens en rond het thuisduel met Beitar Jeruzalem in de tweede voorronde van de Europa League. Daarnaast moet een deel van het Stade du Pays de Charleroi op last van de Europese voetbalunie gesloten blijven tijdens de eerstkomende Europese thuiswedstrijd van de Belgische club.

"De UEFA verwijt ons dat sommige supporters naar de tribune naast die van de Beitar-fans konden afzakken", zegt Pierre-Yves Hendrickx, administratief directeur van Charleroi, tegen Het Nieuwsblad. "Daarnaast waren er ook ongepaste gebaren - het is bewezen dat één persoon een nazigroet uitbracht - en werd er met projectielen gegooid." Charleroi won over twee duels met 9-2 van Beitar Jeruzalem en speelt in de derde EL-voorronde tegen Zorya Luhansk. De thuiswedstrijd is morgen (donderdag), de return is een week later in Oekraïne.

Ook Beitar Jeruzalem hangt een straf boven het hoofd vanwege het duel met Charleroi. Fans van de Israëlische club zouden zich racistisch hebben gekregen, vuurwerk hebben afgestoken, met projectielen hebben gegooid en dranghekken hebben vernield.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen