Groep C in Copa volledig open na overwinning Peru

19 juni 2015, 07:33   Bijgewerkt: 19 juni 2015, 08:05

Na vier wedstrijden is de stand in Groep C van de Copa America vrijwel volledig in balans. Peru won donderdagavond (lokale tijd) met 1-0 van Venezuela en door dat resultaat staan alle vier de teams in de poule nu op drie punten. In dezelfde groep zitten ook Brazilië en Colombia.

Colombia won woensdag van Brazilië, eveneens met 1-0, en op de eerste speelronde hadden Venezuela en Brazilië drie punten gepakt tegen respectievelijk Colombia en Peru. Op basis van het doelsaldo (2-2) staan Peru en Brazilië nu gedeeld eerste, Venezuela en Colombia scoorden één keer en kregen er één tegen.

Beslissend in de strijd om een plek in de volgende ronde wordt nu de derde speeldag. Brazilië speelt dan tegen Venezuela en heeft dan aan een punt genoeg om de kwartfinale te halen. Hetzelfde geldt voor Peru, dat Colombia treft. De nummers één en twee van de poule gaan door, mogelijk de nummer drie ook.

Tegen Venezuela maakte Claudio Pizarro de winnende goal voor Peru, hij scoorde in de 72ste minuut. Hiermee kreeg het duel een terechte winnaar, want zeker in de tweede helft was Peru de bovenliggende partij. De Venezolaanse verdediger Fernando Amorebieta kreeg na een half uur een rode kaart. Hij kreeg hiermee de rekening gepresenteerd voor een domme actie, hij ging met zijn voet op een tegenstander staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen