Groep C: Slowakije en Spanje schrijven drie punten bij

14 juni 2015, 22:48

In Groep C van de EK-kwalificatiecampagne is er sprake van een duidelijk afscheiding tussen de beste en slechtste drie teams. Slowakije, Spanje en Oekraïne, de nummers één tot en met drie, wisten zondagavond stuk voor stuk te winnen van de lager genoteerde landen. Spanje boekte een zuinige overwinning in Wit-Rusland, Slowakije won nipt van Macedonië en eerder op de avond had Oekraïne al geen kind aan Luxemburg.

Een van de grote verrassingen van de kwalificatiereeks voor het EK 2016 is tot nu toe Slowakije. Bondscoach Jan Kozák en de zijnen hadden in hun vijf optredens de volle vijftien punten verzameld en wisten deze perfecte score te behouden. De fraaie zegereeks werd tegen Macedonië uitgebreid naar zes overwinningen. Kornel Salata bracht de Slowaken al vroeg aan de leiding en sterspeler Marek Hamsik verdubbelde de marge voor rust. In de tweede helft zorgde Arijan Ademi namens Macedonië voor de aansluiting, maar mede door een rode kaart van Ferhan Hasani (tweemaal geel) bleeft het daarbij.

Oekraïne had eerder op de avond al met 3-0 gewonnen van Luxemburg, dankzij doelpunten van Artem Kravets, Denys Harmash en Yevhen Konoplyanka. Slowakije blijft met een perfecte score (achttien punten) op één staan, Spanje volgt op drie punten achterstand en de Oekraïners staan op hun beurt weer drie punten achter de wereldkampioen van 2010.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen