Groep D: Milik scoort, Duitsland pas na rust op stoom

13 juni 2015, 20:31   Bijgewerkt: 13 juni 2015, 23:31

Het duurde even voordat de verdiende 1-0 viel, maar nadat Ajacied Arek Milik eenmaal het net had gevonden liep Polen uit naar een dikke zege op Georgië. Voor eigen publiek in Warschau werd de EK-kwalificatiewedstrijd zaterdag met 4-0 gewonnen. Robert Lewandowski tekende in de slotfase voor een zuivere hattrick. Ierland en Schotland hielden elkaar op 1-1, Duitsland haalde uit op Gibraltar: 0-7.

Polen stapelde voor rust in het eigen Stadion Narodowy kans op kans, maar wist de trekker maar niet succesvol over te halen. In de 62ste minuut was het dan wel raak, op fraaie wijze bovendien. Na een korte corner ramde Ajacied Arek Milik de bal van afstand in het doel. 1-0 leek ook de eindstand te worden, maar in de slotfase kreeg Robert Lewandowski het op zijn heupen: in een tijdsbestek van vier minuten maakte hij een zuivere hattrick. Het is de op één na snelste hattrick in de geschiedenis van de EK-kwalificatie, de Turk Arif Erdem scoorde in de aanloop naar Euro 2000 tegen Noord-Ierland al eens drie keer in drie minuten. Bij Georgië hadden Vitesse-spelers Guram Kashia en Valeri Qazaishvili een basisplaats.

Na zes speeldagen is Polen met veertien punten de koploper in groep D, op één punt gevolgd door Duitsland. Schotland (elf punten) en Ierland (negen) hebben ook nog een gerede kans op deelname aan de Europese titelstrijd van volgend jaar in Frankrijk. Georgië (drie) en Gibraltar (nul) hebben daarvoor een wonder nodig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen