Groep I: Ronaldo belangrijk met hattrick, Denen winnen

13 juni 2015, 20:20   Bijgewerkt: 14 juni 2015, 19:04

Aan de hand van Cristiano Ronaldo heeft Portugal zijn vierde driepunter op rij gescoord in de kwalificatiegroep voor Euro 2016. De vedette van Real Madrid bezorgde zijn land zaterdag in Yerevan met een hattrick hoogstpersoonlijk een 2-3 overwinning op Armenië. Een rode kaart van Tiago bleef zonder gevolgen voor de Portugezen. Denemarken boekte thuis een belangrijke 2-0 zege op Servië.

Portugal had het niet makkelijk in Armenië. Al binnen een kwartier keken de Zuid-Europeanen tegen een 1-0 achterstand aan, doordat Marcos Pizzelli doelman Rui Patricio volledig verraste met een vrije trap van afstand. In de 29ste minuut herstelde Ronaldo het evenwicht uit een strafschop, toegekend na een overtreding van Henrikh Mkhitaryan op João Moutinho.

In het eerste kwartier van de tweede helft sloeg Ronaldo in een tijdsbestek van drie minuten twee keer toe, waarmee hij zijn land op een 1-3 voorsprong zette. In de 55ste minuut profiteerde de Wereldvoetballer van het Jaar van geklungel achterin bij Armenië, drie minuten later schoot hij fraai raak van afstand. Daarmee leek de overwinning binnen voor Portugal, maar nadat Tiago in de 62ste minuut zijn tweede gele kaart had gekregen werd het toch weer spannend. Hrayr Mkoyan bracht tien minuten later uit een corner de 2-3 op het scorebord, maar verder kwamen de Armenen niet.

Portugal gaat met twaalf punten uit vijf wedstrijden aan kop in groep I. Denemarken (tien punten) blijft in het spoor van de Zuid-Europeanen, na een 2-0 thuiszege op Servië. Yussuf Poulsen opende in de dertiende minuut de score, voormalig SC Heerenveen-speler Jakob Poulsen tekende in de slotfase voor de 2-0. In de 34ste minuut had Daniel Agger al een tweede Deense treffer kunnen maken, maar zijn penalty werd gekeerd door keeper Vladimir Stojkovic (ex-Vitesse). Scheidsrechter Björn Kuipers zag dat AZ'er Simon Poulsen een basisplaats had bij de Denen en dat Viktor Fischer, Lucas Andersen (Ajax) en Andreas Bjelland (FC Twente) op de bank bleven.

Albanië staat met zeven punten derde in de groep en heeft ook nog alle kans op EK-deelname, aangezien het nog een wedstrijd tegoed heeft. De Albanezen wonnen eerder op de avond met 1-0 in een oefenwedstrijd van EK-gastheer Frankrijk. Servië en Armenië lijken met één punt kansloos voor EK-plaatsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen