Opgeleefde Fellaini ook belangrijk tegen Israël

31 maart 2015, 23:17   Bijgewerkt: 31 maart 2015, 23:25

Makkelijk ging het misschien niet, maar België heeft dinsdag drie punten overgehouden aan de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Israël. De equipe van bondscoach Marc Wilmits sleepte in Jeruzalem een 0-1 zege uit het vuur, door een vroege goal van de opgeleefde Marouane Fellaini.

Fellaini was afgelopen zaterdag ook al belangrijk voor België. De middenvelder van het Manchester United van Louis van Gaal maakte in het EK-voorrondeduel met Cyprus twee doelpunten en had daarmee een groot aandeel in de 5-0 overwinning van de Rode Duivels.

Op visite bij Israël tekende Fellaini in de negende minuut, na voorbereidend werk van Vincent Kompany, voor het enige doelpunt van de avond. De Belgen bleven daarna domineren, maar na een rode kaart (twee keer geel) van Kompany in de 64ste minuut kregen ze het moeilijk. Israël greep het initiatief, maar wist dat niet om te zetten in doelpunten. Willem II-spits Ben Sahar, die in de basis stond bij de thuisploeg, kreeg ook een mogelijkheid. Hij stuitte echter op keeper Thibaut Courtois.

België komt door de winst op elf punten en deelt daarmee de koppositie in groep B met Wales. Dat land kwam niet in actie vanavond, het betrof een inhaalwedstrijd tussen de Belgen en Israël. De Israëliërs staan met negen punten op de derde plaats, gevolgd door Cyprus (zes punten), Bosnië-Herzegovina (vijf) en het nog puntloze Andorra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen