Groep E: Engeland blijft foutloos, droomdebuut Kane

Ger
27 maart 2015, 22:44   Bijgewerkt: 28 maart 2015, 00:43

Engeland mag het hotel voor het EK in Frankrijk alvast gaan uitzoeken. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson won vrijdagavond ook de vijfde kwalificatiewedstrijd. Op het eigen Wembley werd Litouwen met 4-0 verslagen. Debutant Harry Kane had als invaller een glansrol. De spits van Tottenham Hotspur scoorde razendsnel.

De Engelse voetbalfans hoopten vurig dat de 21-jarige Kane, die dit seizoen in de Premier League vrijwel wekelijks uitblinkt, direct in de basis zou beginnen. Bondscoach Roy Hodgson gaf echter de voorkeur aan Danny Welbeck. In de 71ste minuut verscheen Kane alsnog binnen de lijnen. De debutant, die door zijn puike prestaties de toepasselijke bijnaam 'Hurricane' draagt, kreeg het publiek snel op de banken door al bij zijn tweede balcontact te scoren. Hij verlengde een voorzet van Raheem Sterling met zijn hoofd.

De treffer van Kane vormde het slotstuk van een ruime overwinning van de Engelse ploeg. Wayne Rooney had al in de zevende minuut de openingstreffer voor zijn rekening genomen. Daardoor is hij topscorer aller tijden Sir Bobby Charlton (49) tot op twee goals genaderd. Vlak voor rust zorgde Welbeck voor een verdubbeling van de marge. Sterling tikte na de hervatting uit een voorzet van Rooney raak. Litouwen slikte in de slotfase nog een tegenvaller. SC Cambuur-linksback Vytautas Andriuskevicius verliet ogenschijnlijk zwaar geblesseerd het veld.

Slovenië en Zwitserland blijven de eerste achtervolgers van Engeland. Beide landen hebben zes punten achterstand op de lijstaanvoerder. De Slovenen wonnen met 6-0 van San Marino. In de eerste helft bleef de score nog beperkt aangezien alleen Josip Ilicic scoorde. Na de hervatting vielen de goals echter als rijpe appels. Kevin Kampl, Andraz Struna, Milivoje Novakovic, Dejan Lazarevic en Branko Ilic waren trefzeker.

Zwitserland rekende af met Estland: 3-0. Fabian Schär en Granit Xhaka schonken het Alpenland al in het eerste half uur de eerste twee doelpunten. Haris Seferovic verzorgde het slotakkoord.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen