De Bruyne dirigeert Wolfsburg naar zege, BMG juicht ook

Ger
15 maart 2015, 17:40   Bijgewerkt: 15 maart 2015, 19:30

In navolging van koploper Bayern München heeft ook VfL Wolfsburg deze speelronde in de Bundesliga de volle buit gepakt. Voor eigen publiek rekende de nummer twee van de ranglijst af met het laaggeklasseerde SC Freiburg: 3-0.

Bas Dost kwam voor het tweede opeenvolgende competitieduel niet tot scoren. Kevin De Bruyne, samen met de Nederlandse spits al geruime tijd in topvorm, deed wél een belangrijke duit in het zakje. De Belgische spelmaker opende na bijna twintig minuten spelen de score. Wolfsburg stelde de overwinning pas diep in de tweede helft veilig. Ricardo Rodriguez verdubbelde de marge, waarna invaller Maximilian Arnold de eindstand vastlegde. Bij de laatste goal was De Bruyne de aangever. De tijdens de winterstop bij Chelsea weggehaalde Duitse international André Schürrle deed slechts de laatste zeven minuten mee bij Wolfsburg.

Wolfsburg blijft door de zege tegen een achterstand van elf punten op Bayern aankijken. De lijstaanvoerder won een dag eerder zonder Arjen Robben met ruime cijfers bij Werder Bremen (0-4). De marge van Wolfsburg naar nummer drie Borussia Mönchengladbach blijft negen punten, omdat die ploeg later op de avond ook drie punten pakte. Met Roel Brouwers wederom op de bank werd thuis met 2-0 gewonnen van Hannover 96. Patrick Herrmann was met twee doelpunten, keurig verdeeld over beide helften, het goudhaantje bij de equipe van coach Lucien Favre.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen