Blatter: "Schaamtevolle beelden van geweld en racisme"

Ger
27 februari 2015, 13:13

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft zich via Twitter uitgelaten over de onrustige duels in de Europa League van donderdagavond. De Zwitser lijkt onder meer te verwijzen naar de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma, die zelfs enige tijd werd onderbroken.

"Schaamtevolle beelden van geweld en racisme donderdagavond. Het gehele voetbal moet de regels hanteren die we in 2013 hebben opgesteld om discriminatie te bestrijden", aldus Blatter. Met zijn woorden hint de FIFA-preses vermoedelijk naar het duel van Feyenoord. In de Rotterdamse Kuip werd een opblaasbare banaan op het veld gegooid, waarna de scheidsrechter en enkele spelers van Roma al direct de link legden met racisme.

Blatter richt zich mogelijk ook op het duel tussen Dinamo Kiev en En Avant Guingamp, waar supportersgroepen slaags met elkaar raakten. Voorafgaand aan de loting voor de achtste finales van de Europa League stond de UEFA ook stil bij de gebeurtenissen in de afgelopen speelronde. Volgens de Europese bond is racisme nog altijd niet uit het voetbal verdwenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen