'Osasuna manipuleerde wellicht meer wedstrijden'

19 februari 2015, 18:48

Er dreigt een omkoopschandaal rond Osasuna te ontstaan. Afgelopen dinsdag werd al bekend dat er een onderzoek is gestart naar het duel van de club uit Pamplona met Espanyol, eind vorig seizoen, en volgens berichten in Spaanse media heeft Osasuna mogelijk meer wedstrijden gemanipuleerd.

Naast Espanyol - Osasuna (1-1) zijn ook Real Betis - Real Valladolid (4-3) en Osasuna - Real Betis (2-1) verdacht. Alle drie de wedstrijden vonden plaats in de laatste twee weken van La Liga-seizoen 2013/2014. Een voormalig personeelslid van Osasuna zou tegenover de Spaanse voetbalbond LFP hebben toegegeven dat het clubbestuur opdracht had gegeven om twee spelers van Real Betis 250.000 euro te betalen in ruil voor een voor Osasuna gunstige uitslag. De equipe uit Pamplona kan bovendien een afschrijving van 2,4 miljoen euro niet verantwoorden.

Door het gelijkspel bij Espanyol - Osasuna, waarnaar dus al een onderzoek loopt, verzekerde de thuisclub zich van handhaving op het hoogste niveau van Spanje, terwijl de uitploeg nog een kans hield. Ondertussen won het al gedegradeerde Real Betis in hetzelfde weekend spectaculair van Real Valladolid, dat daardoor eveneens werd veroordeeld tot degradatie. Op de slotdag van de competitie was Osasuna vervolgens zelf weer te sterk voor Betis, al bleef het desondanks toch onder de rode streep vanwege de resultaten op de andere velden.

Osasuna, Espanyol en Real Betis ontkennen betrokken te zijn geweest bij matchfixing. De toenmalige directie van eerstgenoemde club is inmiddels niet meer in functie. Haar opvolging stelt dat de eergenoemde 2,4 miljoen euro mogelijk naar makelaars is gegaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen