Mager Anderlecht laat zich aftroeven door 'Fransen'

6 december 2014, 20:11   Bijgewerkt: 6 december 2014, 22:07

Anderlecht moet vrezen dat koploper Club Brugge later dit weekend verder uitloopt. De ploeg van coach Besnik Hasi maakte zaterdag in de uitwedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz een povere indruk en kreeg daarvoor ook de rekening gepresenteerd. Er werd met 4-2 verloren in het Stade Le Canonnier.

Door twee goals van Kevin Vandendriessche keek Anderlecht al binnen tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Een kwartier later werd het door een eigen doelpunt van Chancel Mbemba nog erger voor de regerend kampioen van België (3-0). De verdediger uit Congo herstelde zijn fout op slag van rust met de 3-1, maar die treffer blies de Brusselse hoop geen nieuw leven in. Door een rake penalty van Julian Michel, één van de negen Fransen in de basis bij de thuisclub, werd het zeventien minuten voor tijd zelfs 4-1. Gohi Bi Zoro Cyriac bepaalde in de 81ste minuut de eindscore op 4-2 namens Anderlecht.

Anderlecht staat met 31 punten tweede in de Belgische Pro League. Koploper Club Brugge heeft er één meer en speelt zondag nog voor eigen publiek tegen laagvlieger Zulte Waregem. Anderlecht zag KV Kortrijk later op de avond op gelijke hoogte komen. Dat team won voor eigen publiek met 3-0 van KV Mechelen. Stijn De Smet en voormalig RKC-speler Teddy Chevalier waren verantwoordelijk voor een 2-0 ruststand in het Guldensporenstadion. Op aangeven van Chevalier nam Tuur Dierckx in de slotfase de 3-0 voor zijn rekening. KV Mechelen stond toen al een tijdje met tien man, na de rode kaart van Seth De Witte in de 67ste minuut. Bij KV Kortrijk had de Nederlander Robert Klaasen (ex-AZ) een basisplek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen