Lavezzi redt Paris Saint Germain en Van der Wiel

21 november 2014, 22:23

Gregory van der Wiel zal teamgenoot Ezequiel Lavezzi een extra schouderklopje geven. Door een laat doelpunt van de aanvaller won Paris Saint Germain de competitiewedstrijd tegen middenmoter FC Metz vrijdag met 2-3 en bleef een ongelukkig moment van de Nederlandse rechtsback zonder gevolgen voor de Franse topclub.

Van der Wiel kreeg een kleine tien minuten na rust de bal tegen zijn hand, met een strafschop als gevolg. Deze werd benut en daarmee kwam Metz op 2-2, nadat het enkele minuten daarvoor ook al een penalty tegen de touwen geschoten had. Deze twee geslaagde inzetten vanaf elf meter zetten de partij op zijn kop, want voor rust was er geen vuiltje aan de lucht geweest voor Paris Saint Germain. Door een treffer van Javier Pastore en een eigen doelpunt van Gaëtan Bussmann was de stand na een kwartier al 0-2 voor de ploeg uit Parijs. Na de twee strafschoppen van Metz dreigde toch nog puntenverlies voor PSG, maar Lavezzi voorkwam dat. Het was voor de Argentijnse aanvaller pas zijn tweede doelpunt van dit seizoen.

Door de zege wipt PSG over Olympique Marseille heen en is het weer even koploper in Frankrijk.