Israël koerst af op EK: "Zo moeten we doorgaan"

17 november 2014, 08:37

Nog nooit was Israël van de partij op een Europees kampioenschap voetbal, maar de kans lijkt groot dat het land in 2016 van de partij is in Frankrijk. Tegen Bosnië-Herzegovina (3-0) boekte het land zijn derde zege op rij in de kwalificatiecyclus (3-0), waardoor het de koppositie in Groep B veroverde.

Israël heeft na drie duels negen punten en houdt daarmee Wales en Cyprus, die bovendien één wedstrijd meer speelden, achter zich. België staat voorlopig vierde in de groep, met vijf punten uit drie duels.

Eli Gutman, de bondscoach van Israël, is trots op zijn ploeg. "Het publiek heeft ons vleugels gegeven, ik kan me niet herinneren dat we ooit in zo'n sfeer gespeeld hebben", zegt hij op UEFA.com over de wedstrijd tegen WK-ganger Bosnië-Herzegovina. "Als 30.000 man uit volle borst het volkslied meezingt, geeft dat het team extra kracht. Ik ben enorm trots op de jongens, ik zag een team dat bereid was om voor elkaar te werken."

"Ik ben er trots op dat ik de coach van deze spelers mag zijn en wat mij betreft is het jammer dat de volgende wedstrijd niet al komende week is", vervolgt Gutman. Pas eind maart hoeft Israël weer aan de bak in de EK-kwalificatie. "Ons doel is om op deze manier door te gaan. Maar je weet nooit wat maart brengt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen