Groep C: ruime zeges Spanje, Oekraïne en Slowakije

15 november 2014, 22:38   Bijgewerkt: 15 november 2014, 23:18

De wedstrijden in de vierde speelronde van groep C van de kwalificatiecyclus voor Euro 2016 hebben weinig spanning opgeleverd. Spanje was zaterdag in Huelva met 3-0 te sterk voor Wit-Rusland, Slowakije en Oekraïne wonnen bij respectievelijk Macedonië (0-2) en Luxemburg (0-3).

Spanje stond al binnen negentien minuten met 2-0 voor tegen Wit-Rusland. Isco opende in de achttiende minuut met een schitterend schot vanaf de rand van het strafschopgebied, vrijwel uit stand, de score. Sergio Busquets verdubbelde een minuut later de marge. De speler van FC Barcelona trof eveneens doel van afstand, maar deed dat niet zo fraai als Isco. Bovendien leek zijn inzet onderweg van richting veranderd te worden. Door de vroege comfortabele voorsprong kon Spanje het daarna rustig aan doen. Toch werd het na rust nog 3-0, Pedro scoorde.

Met dank aan Andriy Yarmolenko boekte Oekraïne eerder op de avond zijn derde opeenvolgende overwinning van deze voorronde. De medeorganisator van het laatste EK zegevierde met 0-3 in en tegen Luxemburg. Yarmolenko nam de volledige productie van de Oekraïners voor zijn rekening. De 25-jarige aanvaller, bij Dinamo Kiev ploeggenoot van Jeremain Lens, opende in de 33ste minuut de score en was acht minuten na de pauze opnieuw trefzeker. Drie minuten daarna bepaalde hij de eindscore op 0-3.

De eindstand bij Macedonië - Slowakije stond al bij rust op het scorebord. Door treffers van Juraj Kucka en Adam Nemec in de 25ste en 38ste minuut wonnen de Slowaken met 0-2 in Skopje. Voormalig FC Twente-speler Miroslav Stoch verrichte het voorbereidende werk bij de goal van Nemec.

Slowakije is door de winst in Macedonië ook na vier duels nog zonder puntenverlies, waarmee het koploper in de poule is. Spanje en Oekraïne delen met negen punten de tweede plek. Macedonië (drie punten), Wit-Rusland en Luxemburg (allebei één punt) lijken al kansloos voor EK-deelname.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!