Oranje komt met schrik vrij tegen Kazachstan

10 oktober 2014, 22:37   Bijgewerkt: 10 oktober 2014, 23:23

Het ging moeizaam, heel moeizaam. In de ArenA had Oranje veel meer moeite met Kazachstan dan vooraf gedacht. De nummer 127 van de wereldranglijst kwam met 0-1 voor, pas na rust wist Oranje deze achterstand om te buigen in een voorsprong. Invaller Klaas Jan Huntelaar maakte gelijk, Ibrahim Afellay zette Oranje tien minuten voor tijd op voorsprong. Vanaf elf meter bepaalde Robin van Persie de eindstand op 3-1.

Het moest de avond worden van de revanche, de avond waarop Oranje zou laten zien dat de uitglijders in Italië en Tsjechië incidenten waren. Voetbaldwerg Kazachstan leek een ideale tegenstander om het vertrouwen weer op te krikken. Want een land dat een jaar geleden in een WK-kwalificatiewedstrijd nog niet verder kwam dan 1-1 tegen Faroër Eilanden, zou in de Amsterdam ArenA toch makkelijk opgerold moeten kunnen worden?

Alles en iedereen in de ArenA was met stomheid geslagen, maar het was 0-1. En dat bleef het lange tijd, want Oranje kreeg de bal er aan de andere kant niet in. Van Persie was er dichtbij, maar zijn achterwaartse kopbal ging over. Het lukte niet en dus bracht coach Guus Hiddink kort na rust zijn joker in: Klaas Jan Huntelaar.

Direct na de gelijkmaker kreeg Kazachstan een volgende tik, want middenvelder Dzolchiyev kreeg direct rood voor een tackle op Afellay. Diezelfde Afellay bekroonde zijn goede wedstrijd, zijn eerste interland sinds november 2012, vervolgens door Oranje in de slotfase de zwaarbevochten, maar volledig verdiende voorsprong te bezorgen. Uit een omstreden strafschop, zelf versierd, maakte Van Persie er vervolgens zelfs 3-1 van.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen