Anderlecht vloert Cercle Brugge, Van Wijk haalt uit

20 september 2014, 22:56   Bijgewerkt: 21 september 2014, 01:25

Na twee remises op rij heeft Anderlecht weer gewonnen in de Belgische Pro League. De landskampioen zegevierde zaterdag in het eigen Constant Vanden Stock Stadion met 3-2 over Cercle Brugge.

Aleksandar Mitrovic zette Anderlecht in de zesde minuut op voorsprong. Stephen Buyl herstelde in de zestiende minuut het evenwicht, maar door goals van Matias Suarez en Andy Najar bleven de punten in Brussel. Junior Kabananga maakte in blessuretijd nog wel de aansluitingstreffer voor Cercle Brugge, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Bij Anderlecht was Bram Nuytinck afwezig. De verdediger raakte deze week in de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray (1-1) geblesseerd. Joey Godee kwam na 66 minuten in de ploeg bij Cercle Brugge. Anderlecht heeft na acht speeldagen achttien punten. AA Gent volgt met zestien punten op de tweede plaats. De Buffalo's wonnen met 1-3 bij KV Oostende, dat met dertien punten de derde plaats bezet. Laurent Depoitre maakte in de slotfase met twee doelpunten het verschil.

Westerlo kwam op gelijke hoogte met Oostende. De manschappen van trainer Dennis van Wijk rolden hekkensluiter Lierse SK met 6-1 op. Van Wijk had een basisplaats ingeruimd voor Mitch Apau en liet Sherjill MacDonald invallen. Bij tegenstander Lierse SK was Arjan Swinkels afwezig. Racing Genk haakte aan bij de subtop na een 1-2 zege bij Moeskroen-Péruwelz.