Zorgen bij België over eerste EK-kwalificatieduel in Israël

31 juli 2014, 12:00

De voetbalbond van België is bezorgd over de politieke situatie in Israël en de gevolgen hiervan voor de nationale ploeg. De Rode Duivels spelen op 9 september tegen de Israëliërs, in de kwalificatiereeks voor het EK 2016. "Op dit moment is het niet veilig om in Israël te voetballen", zegt directeur Steven Martens, die in afwachting is van een besluit van de UEFA.

Het is momenteel oorlog in de Gazastrook. "Verschrikkelijk", sprak Martens volgens Sporza op de Belgische radio. "Het is een heel zorgwekkende situatie, dat zien wij ook. Tegelijkertijd zijn wij een deelnemer aan een competitie van de Europese voetbalbond UEFA. Het is aan de UEFA om te beslissen hoe die wedstrijd kan verlopen. Wij leggen ons neer bij de regels van het spel."

"Op dit moment is het niet veilig om in Israël te voetballen. Dat is heel duidelijk. Als de situatie blijft, zal de wedstrijd niet doorgaan in Israël", beseft de Belgische voetbalbond. De wedstrijd tussen Israël en België kan eventueel op neutraal terrein worden afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen