Duitsland laat op stoom in uitzwaaiduel, blessure Reus

6 juni 2014, 22:49   Bijgewerkt: 6 juni 2014, 23:48

Duitsland stapt met een ruime zege in de benen in het vliegtuig naar Brazilië. De equipe van bondscoach Joachim Löw won vrijdag in Mainz de uitzwaaiwedstrijd tegen Armenië met 6-1, al stond het twintig minuten voor tijd nog 1-1. Toch zal de stemming in het Duitse kamp niet heel vrolijk zijn, aangezien Marco Reus voor rust uitviel met een enkelblessure. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de schade is en of de speler van Borussia Dortmund het WK moet missen.

Duitsland was voor rust weliswaar de bovenliggende partij tegen Armenië, maar wist dat niet in de score uit te drukken. Die Mannschaft kreeg vlak voor de doelwissel bovendien een klap te verwerken. Reus viel na een duel uit met een ogenschijnlijk zware enkelblessure. De speler van Dortmund is inmiddels in het ziekenhuis en onderzoek daar moet de ernst van de schade uitwijzen.

Na de pauze was Duitsland scherper in de afwerking. Andre Schürrle opende in de 52ste minuut de score met een balletje achter het standbeen langs. Zeventien minuten later kwamen de Armenen uit het niets op gelijke hoogte, doordat Henrikh Mkhitaryan een penalty benutte. De strafschop werd toegekend na een overtreding van Kevin Großkreutz op Gevorg Ghazaryan.

Uiteindelijk kwam Duitsland met de schrik vrij. Via Lukas Podolski, Benedikt Höwedes, Miroslav Klose en Mario Götze (2) werd de score in de laatste twintig minuten opgevoerd tot 6-1. Voor Klose was het zijn 69ste interlandgoal, waarmee hij nu alleen all-time topscorer is van de drievoudig wereldkampioen. Tot vanavond deelde de Lazio-spits dat record met Gerd Müller.