Gehele Spaanse top drie bezwijkt onder kampioensstress

11 mei 2014, 21:03   Bijgewerkt: 11 mei 2014, 21:08

De titelstrijd in de Primera División nadert zijn climax en daarom is de spanning te snijden bij Atlético Madrid, FC Barcelona en Real Madrid. Dit is te merken, aangezien de gehele top drie zondag averij opliep. Barça kwam bij Elche CF niet verder dan de brilstand, waardoor Atlético aan een thuiszege op Malaga CF genoeg had om zich tot kampioen van Spanje te kronen. Diego Simeone en de zijnen speelden echter met 1-1 gelijk, waardoor de laatste speelronde (Barça - Atlético) allesbepalend zal zijn.

Atlético kreeg dit weekend dé kans om het landskampioenschap op de voorlaatste speeldag van de competitie in de wacht te slepen. Een overwinning was genoeg geweest voor Simeone en consorten, aangezien zowel Barça als Real Madrid het liet afweten. Barcelona kwam op bezoek bij promovendus Elche niet tot scoren in een doelpuntloze remise, terwijl de titelaspiraties van De Koninklijke definitief de ijskast in kunnen, door een 2-0 verlies bij Celta de Vigo.

Profiteren van het puntenverlies van de concurrentie deed Atlético allerminst, waardoor ze zich zelf nog wel even achter de oren zullen krabben. Het kwam, nadat David Villa de lat had geraakt, zelfs op achterstand tegen Malaga, waar Nordin Amrabat in de startformatie was opgenomen. Atléti ging op jacht naar de gelijkmaker en vond deze via voormalig Ajacied Toby Alderweireld, die een hoekschop tegen de touwen wist te knikken.

Een onrustig slotoffensief volgde, maar een doelpunt zou het niet meer opleveren. José Sosa raakte het zijnet met een vrije trap, terwijl Adrián López de vuisten van doelman Willy Caballero in de blessuretijd teisterde met een uithaal. Was dit schot erin gegaan, dan kon Atlético de champagne ontkurken. Door het puntenverlies is dit echter nog niet het geval, waardoor de kraker van volgende week zal uitmaken wie de kampioen van Spanje wordt. Barça is bij een overwinning zeker van de landstitel, terwijl Atlético aan een gelijkspel genoeg heeft om het zo succesvol verlopen seizoen te bekronen met de kampioenstrofee.

Osasuna (1-1 tegen Espanyol) en Real Valladolid (4-3 verlies tegen het reeds gedegradeerde Real Betis) hebben de slechtste papieren als het gaat om lijfsbehoud. Alleen een overwinning kan beide ploegen op de slotdag nog redden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen