Robben geeft twee assists bij ruime bekerzege Bayern

16 april 2014, 22:25

De eindstrijd van de DFB Pokal wordt een herhaling van de Champions League-finale van vorig seizoen. Bayern München ontdeed zich woensdag in de halve finale zonder problemen van tweedeklasser 1. FC Kaiserslautern. In de eigen Allianz Arena werd met 5-1 gewonnen en dus mag Bayern zich opmaken voor een clash met Borussia Dortmund, dat dinsdag VfL Wolfsburg elimineerde (2-0).

Bastian Schweinsteiger brak in de 24ste minuut de ban. De controlerende middenvelder van Bayern München kopte raak uit een afgemeten hoekschop van Arjen Robben. Bayern had tot dat moment al het betere van het spel, zonder dat dit tot veel grote kansen had geleid. Wel was Thomas Müller in de negende minuut dicht bij de 1-0, maar zijn inzet strandde tegen de lat. Hij bevond zich overigens wel in buitenspelpositie.

Robben was ook degene die het voorbereidende werk bij de 2-0 verrichte. Dit maal maakte de Bedummer een actie op de rechterflank, waarna hij de bal breed legde op de inlopende Toni Kroos, die het leder van net buiten de 'zestien' in het doel schoot.

Bij het derde doelpunt van Bayern was eveneens een rol voor Robben weggelegd. Dit maal werd de Oranje-international neergelegd door Dominique Heintz, wat tot een strafschop leidde. Müller bleef koel vanaf elf meter (3-0). Simon Zoller redde na een uur de eer voor Kaiserslautern, achttien minuten later bracht Mario Mandzukic de marge weer op drie treffers. Robben was tien minuten eerder naar de kant gehaald. Mario Götze verzorgde in blessuretijd het slotakkoord.

De finale tussen Bayern München en Borussia Dortmund is op 17 mei in Berlijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen