Hoffenheim verrast Schalke, Dortmund wel verder

3 december 2013, 22:31

Schalke 04 heeft dinsdag in de achtste finales van de DFB Pokal zijn Waterloo gevonden. De ploeg van coach Jens Keller ging, zonder de nog altijd geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar, in de eigen Veltins-Arena verrassend met 1-3 onderuit tegen 1899 Hoffenheim.

Schalke 04 voetbalde al binnen 35 minuten tegen een aanzienlijke achterstand aan. Door doelpunten van Kai Herdling, Kevin Volland en Roberto Firmino stond het toen al 0-3 voor Hoffenheim.

In de tweede helft probeerde Schalke 04 er nog wel een wedstrijd van te maken en Benedikt Höwedes kreeg ook al snel een grote kans op de 1-3, maar hij schoot hoog over. De verdediger werd daarbij wel uit balans gebracht door Sebastian Rudy, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. In de 67ste minuut, kort nadat Julian Draxler met een vlammend schot de paal had geraakt, werd het door toedoen van oud-PSV'er Jefferson Farfan alsnog 1-3. Verder kwam de vijfvoudig Duits bekerwinnaar echter niet.

Aartsrivaal Borussia Dortmund voegde zich wel bij de laatste acht. Door goals van Julian Schieber en Jonas Hofmann werd met 0-2 gewonnen bij derdeklasser 1. FC Saarbrücken. Eerder op de dag speelden Hamburger SV, de equipe van trainer Bert van Marwijk, en FC Kaiserslautern zich al in de kwartfinales van de DFB Pokal. Titelhouder Bayern München speelt woensdag pas, uit tegen FC Augsburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen