Oud-international nieuwe bondscoach Macedonië

27 november 2013, 13:57   Bijgewerkt: 27 november 2013, 14:17

Macedonië heeft in Bosko Gurovski (51) een nieuwe bondscoach gevonden. De voormalig Joegoslavisch en Macedonisch international heeft een contract van twee jaar getekend, met een optie om nog eens twee jaar langer aan te blijven. Per 1 januari 2014 is hij dan de nieuwe eindverantwoordelijke bij de Macedonische ploeg.

Eerder had Gurovski al de leiding bij onder andere Servette FC en Rode Ster Belgrado. Sinds 2008 was hij assistent bij Nagoya Grampus, een middenmoter op het hoogste niveau in de Japanse J-League. Hij volgt Cedomir Janevski op, die eind september na ruim een jaar dienstverband zijn eigen contract afkocht. Op die wijze kon hij aan de slag als hoofdcoach bij Bergen, dat de laatste plaats in de Belgische Jupiler Pro League bezet.

De Macedonische voetbalbond zegt op de officiële site dat de komst Gurovski voor een frisse wind moet zorgen. Ontwikkeling van jong talent en hard werken zijn de speerpunten, in de hoop dat de ploeg zich kan plaatsen voor het EK van 2016. Macedonië wist zich, sinds het niet meer onder Joegoslavië valt, nooit te plaatsen voor een mondiale eindronde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen