Groep H: Oekraïne en Engeland halen uit

6 september 2013, 23:35   Bijgewerkt: 7 september 2013, 01:52

Oekraïne heeft San Marino met een tafelvoetbalscore van het veld geslagen. De medegastheer van het afgelopen EK won vrijdag in Lviv, voor eigen publiek, met 9-0 van de Zuid-Europeanen.

Marko Devic, Yevhen Seleznyov, Edmar, Yevhen Khacheridi (2x), Yevheniy Konoplyanka, Roman Bezus, Artem Fedetskyy en Yaroslav Rakitskiy namen de Oekraïense treffers voor hun rekening.

Oekraïne staat ondanks de slachtpartij nog altijd derde in groep H. Het moet Engeland en Montenegro voor zich dulden. De Engelsen vloerden Moldavië met 4-0, door goals van Steven Gerrard, Rickie Lambert en Danny Welbeck (2). De Montenegrijnen speelden in Warschau met 1-1 gelijk bij Polen. Dejan Damjanovic zette Montenegro in de twaalfde minuut op voorsprong, Robert Lewandowski maakte vier minuten later gelijk. 1-1 bleek tevens de eindstand.

Engeland en Montenegro hebben vijftien punten, Oekraïne heeft er veertien. Montenegro heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan beide concurrenten. Deze drie landen lijken te gaan strijden om het WK-ticket en plekje voor de play-offs - mits bij de acht beste nummers twee - aangezien Polen pas tien punten heeft. Moldavië (vijf punten) en San Marino (puntloos) zijn in theorie zelfs al uitgeschakeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen