WK ver weg voor Denen na enorme blamage

11 juni 2013, 22:09   Bijgewerkt: 11 juni 2013, 22:32

Denemarken kan deelname aan het WK van 2014 zo goed als vergeten. Het land ging dinsdag voor eigen publiek af als een gieter tegen Armenië. De Denen, een jaar geleden op het EK nog te sterk voor Nederland, verloren met maar liefst 0-4.

De nederlaag is funest voor de Deense kansen op WK-deelname, want de ploeg moest winnen om zicht te houden op de tweede plaats. Door de nederlaag blijft het gat naar nummer twee Bulgarije vier punten. De Denen staan met slechts zes punten nu zelfs gedeeld voorlaatste in de groep en hebben alleen Malta nog onder zich.

Voormalig Ajacied Aras Özbiliz was één van de beulen van Denemarken. Hij gaf na één minuut de assist voor de 0-1 van Yura Movsisyan en maakte even later zelf de tweede Armeense goal. Na de pauze maakte Armenië het leed van Denemarken groter door nog twee keer te scoren, waarvan één keer na een assist van Özbiliz.

Bij Denemarken stonden Ajax-spelmaker Christian Eriksen en FC Twente-verdediger Andreas Bjelland in de basis. Ook de nieuwe RKC-aanwinst Dennis Rommedahl maakte deel uit van de ploeg, evenals oud-eredivisiespelers Michael Krohn-Dehli, Simon Poulsen en Niki Zimling. Lasse Schöne en Victor Fischer zaten op de bank.

In Groep B, de poule van Denemarken en Armenië, is Italië de koploper. De nummer twee van het afgelopen EK heeft vier punten voorsprong op nummer twee Bulgarije.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen