Hoffenheim wint ook return en blijft in Bundesliga

27 mei 2013, 22:45

1899 Hoffenheim heeft zich maandag verzekerd van een langer verblijf op het hoogste niveau in Duitsland. De Zuid-Duitsers waren over twee wedstrijden een maatje te groot voor 1. FC Kaiserslautern. Na een 3-1 overwinning in de thuiswedstrijd, won de ploeg ook in Kaiserslautern: 2-1.

Treffers van David Abraham en Jannik Vestergaard zorgden voor die jubelstemming op de Betzenberg. Alexander Baumjohann had de thuisclub halverwege de tweede helft even flauwe hoop gegeven met de 1-1.

De ploeg van trainer Markus Gisdol, die in het reguliere seizoen als zestiende eindigde, speelde zich daardoor op het nippertje veilig. Daar zag het lange tijd echter niet naar uit. Op de laatste speeldag van de competitie versloeg Hoffenheim Champions League-finalist Borussia Dortmund en wipte over Fortuna Düsseldorf heen. Niet Hoffenheim, maar de ploeg uit Düsseldorf degradeerde daardoor als nummer zeventien rechtstreeks uit de Bundesliga.

Hoffenheim kreeg tegen Kaiserslautern, dat derde werd in de 2. Bundesliga, een herkansing. Die greep het met beide handen aan. De vreugde in het met 49.780 supporters volgepakte Fritz-Walter-stadion was na afloop dan ook groot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen